Tripletex vs Conta: Hvem har best regnskapsprogram?
Vi prøver oss på enda en sammenligning av regnskapsprogram på det norske markedet. Denne gangen ser vi på fordelene og ulempene med Tripletex og Conta, og ikke minst hva du må betale.
Artikkelen oppdateres jevnlig for å få med eventuelle endringer i priser og funksjonalitet.
Sist oppdatert august 2022.
Tripletex vs Conta
Spørsmålet er om disse regnskapsprogrammene passer for små bedrifter, inkludert enkeltpersonforetak. Små selskap konsentrerer seg om å tjene penger på produktene og tjenestene sine. De er ikke nødvendigvis glade i å bruke tid på regnskapsførsel, og trenger programvare som gjør jobben enkel og riktig.
Forskjellene på disse to programmene er ganske store. Contas program kan nok sammenlignes bedre med Fiken eller Visma, mens Tripletex er mer i samme kategori som PowerOffice Go og Uni Economy.
Kort om regnskapsprogram fra Tripletex
Tripletex var tidlig ute med å utvikle et skybasert regnskapsprogram. De første årene etter oppstarten i 2002, henvendte de seg først og fremst til småbedriftene i Norge. De ble kjøpt opp av regnskapsgiganten Visma i 2016, og har i de senere årene beveget seg mer over i markedet for relativt store selskap med avansert økonomistyring.
Tripletex regnskap markedsføres overfor både små og store bedrifter. At de favner så bredt, mener vi går på bekostning av brukervennligheten.
Kort om regnskapsprogram fra Conta
Conta er et delvis gründereid selskap som retter seg mer mot det samme markedet som Luca Regnskap, det vil si småbedrifter med relativt få ansatte.
Regnskapsprogrammet deres er videreutviklet fra et tidligere faktureringssystem. Det kan sammenlignes med både Fiken og Luca i det at kundene først og fremst er småbedrifter. Denne typen programmer har derfor enklere brukergrensesnitt, gir tips til brukeren underveis, og hjelper med å påse at tallene føres riktig.
Funksjoner i Tripletex
Programpakken til Tripletex er i sin helhet ganske omfattende. Som vi skal se nærmere på lenger ned, må du høyt opp i pris for å få tilgang til alle funksjoner og moduler.
Basis er mer ment for småbedrifter, og inneholder det viktigste:
- Regnskapsføring
- Fakturering
Den største mangelen med basispakken er i våre øyne det at du ikke har muligheten til å kjøre lønn gjennom det samme systemet. For å få tilgang til lønnskjøring må du først oppgradere til en av de tre dyreste alternativene.
Smart inkluderer dette:
- Mulighet til å utvide med moduler for lønn og reiseregning
- Funksjoner for automatisering
Pluss gir følgende muligheter:
- Mulighet til utvide med integrasjoner
- Mulighet til å utvide med timeføring
Komplett er den dyreste pakken og inkluderer disse funksjonene og mulighetene:
- Prosjektstyring
- Timeregistrering
- Lønn og reiseregning
- Kan utvides med VVS- eller elektromodul
Funksjoner i Conta
Siden Conta er mer rendyrket for småbedrifter, er det naturlig at funksjonene i regnskapsprogrammet er færre enn hos Tripletex.
Regnskapsprogrammet til Conta tilbys i tre versjoner:
- Standard - Enkelt regnskap, fakturering og support - fakturaene dine får Contas logo
- Smart - Inkluderer blant annet KID på faktura, lagring av dokumenter, regnskapsføre prosjekter og avdelinger, samt varslinger
- Komplett - Inkluderer hele regnskapsprogrammet, lønnssystemet Tritt, bankintegrasjon, tilbud og ordre, samt utvidet support
Standardpakken til Conta inneholder få funksjoner, og kan bli for enkelt selv for små bedrifter. De fleste vil for eksempel ønske seg muligheten til å legge inn KID-nummer. Da er det synd at Contas kunder må kjøpe en av de dyrere løsningene.
Contas regnskapsprogram har ingen modul for lønnskjøring. I stedet tilbyr de et eget program (Tritt) for dette.
Det er ellers noe merkelig at Conta ikke tilbyr hjelp til næringsoppgave for andre enn de som driver enkeltpersonforetak.
Hva koster regnskapsprogram fra Tripletex?
Hvis du vil vite hva det koster å bruke Tripletex, må du holde tunga rett i munnen. Dette er hva de tre løsningen koster i utgangspunktet.
- Basis - 149 kroner per måned = 1 788 kroner per år
- Smart - 249 kroner per måned = 2 988 kroner per år
- Pluss - 399 kroner per måned = 4 788 kroner per år
- Komplett - 499 kroner per måned = 5 988 kroner per år
Prisen for Basispakken er nok ikke skremmende, men her må du huske på at du ikke får tilgang til å kjøre lønninger. Da må du altså opp på Smart, Pluss eller Komplett, og årsprisen blir da betydelig dyrere enn andre kurante løsninger.
På toppen kommer alle de ekstra kostnadene i Tripletex. Selskapet tar seg nemlig betalt for omtrent hver eneste transaksjon, unntatt faktura du sender med e-post. Er aktiviteten i bedriften din høy blir regnskapssystemet ditt dyrt.
Et par av transaksjonskostnadene er det ikke noe å klage på, for eksempel Vipps-faktura. Dette må alle regnskapsprogram ta seg betalt for, fordi Vipps selv krever en avgift.
Derimot er det i våre øyne noe grådig å kreve betalt for blant annet elektroniske bilag og sending/mottak av EHF-faktura. Dette koster omtrent null, og flere av konkurrentene gir deg disse funksjonene helt gratis.
Hva koster regnskapsprogram fra Conta?
Conta sitt regnskapsprogram tilbys i tre ulike pakker, Standard, Smart og Komplett. Dette koster løsningene per måned:
- Standard - 129 kroner per måned = 1 548 kroner per år
- Smart - 229 kroner per måned = 2 748 kroner per år
- Komplett - 449 kroner per måned = 5 388 kroner per år
Det separate lønnsprogrammet Tritt koster 39 kroner i måneden per ansatt. Hvis du vil ha timeføring må du også abonnere på programmet Timerabbit, og betale 49 kroner i måneden per ansatt.
Vårt største ankepunkt når det gjelder Contas priser er todelt:
- Conta krever minimum 3,38 kroner for hver eFaktura og EHF-faktura du sender
- Du må forhåndsbetale dette ved å kjøpe Conta-kreditt, og jo mindre kreditt du kjøper desto dyrere blir hver av transaksjonene
Vi mener at dette kredittsystemet er klønete for brukeren, og at noen av elementene Conta tar seg betalt for er unødvendige.
Merk deg at i prisoversikten opplyser Conta at vanlig e-postfaktura ikke koster ekstra i Standard- og Smartpakkene. På selskapets egne hjelpesider står det imidlertid at også dette koster 3 kroner per faktura.
Pass på ekstrakostnadene
Uansett hvilket regnskapsprogram du titter på, bør du være oppmerksom på hva tilleggskostnadene kan summere seg til.
Sender og mottar du mange tilbud og fakturaer i året, kan utgiftene dine bli betydelig høyere enn grunnprisen som oppgis.
Hva med prisene for Luca Regnskap?
Vår målsetting med Luca er å utvikle det beste regnskapsprogrammet for småbedrifter. Vi sørger også for at prisen gjenspeiler det at majoriteten av våre kunder driver små AS eller ENK.
I tillegg er det et mål å ikke komme med ubehagelige overraskelser.
Derfor betaler du ingenting ekstra for EHF-faktura eller e-postfaktura i Luca Regnskap, uansett hvor mange du mottar eller sender. I Luca får du også med flere funksjoner du kanskje også trenger, blant annet KID, abonnementsfaktura og massefaktura.
- 99 kroner per måned
- 1 188 kroner per år
Fordeler og ulemper med Tripletex
Lurer du fortsatt på hva som er hva? Her oppsummerer vi det vi ser som de største fordelene og ulempene med regnskapsprogrammet fra Tripletex.
Fordeler:
- Passer bra for selskap med mer avansert økonomistyring
- Egner seg dersom bedriften din har/får mange ansatte
- Mange moduler og integrasjoner som kan bli nyttige for mer komplisert drift
Ulemper:
- Mindre brukervennlig for de som ikke er dreven på regnskapsføring
- Høy pris dersom du ikke klarer deg med basispakken
- Prisen blir enda høyere dersom du har mange transaksjoner
- Oppsigelsestid på 3 måneder
Fordeler og ulemper med Conta
Oppsummeringen av Conta blir slik.
Fordeler:
- Godt egnet regnskap- og fakturaprogram for små bedrifter
- Relativt prisvennlig hvis aktiviteten i bedriften er begrenset
- God brukerstøtte og kurs
Ulemper:
- Unødvendige transaksjonskostnader
- Kredittsystem for å forhåndsbetale transaksjonskostnader.
- Refunderer ikke ubrukt kreditt
- Ingen hjelp til næringsoppgave for AS
- 12 måneders forhåndsbetaling for abonnement på regnskapsprogrammet
Tripletex vs Conta: Hvilket er best?
Conta er nok et prismessig bedre valg enn Tripletex hvis bedriften din er liten med få ansatte, og når den som skal føre regnskap ikke er durkdreven i faget.
Tripletex er valget for deg som vet at bedriften vil skalere raskt. Du får med flere funksjoner og kan velge moduler som du kanskje har eller får nytte av. Blir økonominstyringen i bedriften avansert, er Tripletex et godt valg.