Når du betaler lønn til ansatte, vil du møte på forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift (AGA).
Som arbeidsgiver må du trekke den ansatte for skatt når lønnen utbetales. Dette er rett og slett skatt på lønn. Bedriften “sparer på” forskuddstrekket og betaler den inn til staten etter hvert. Resten (nettolønn) betales ut til den ansatte.
Når du oppretter en lønnskjøring i systemet, hjelper vi deg gjennom hele prosessen med å trekke skatt, rapportere lønn og skatt til myndighetene, og med å betale til staten:
Som arbeidsgiver må du betale arbeidsgiveravgift (AGA) på lønn som du betaler til ansatte. For bedriften er dette en kostnad som kommer i tillegg til lønnsbeløpet. Bedriften betaler inn arbeidsgiveravgift hver andre måned (for 2 måneder av gangen).
Når du oppretter en lønnskjøring i systemet, hjelper vi deg gjennom hele prosessen med å beregne AGA, rapportere det til myndighetene, og med å betale til staten:
Forskuddstrekk er først og fremst viktig for den ansatte - for bedriften din spiller det ikke noe stor rolle om staten beholder 30% eller 35% av lønnen til dine ansatte. Bedriften din må bare passe på at pengene blir trukket, rapportert, og betalt til staten. AGA betyr en ekstrakostnad for bedriften din utover det du har avtalt av lønn med den ansatte. Det er smart å huske på når du lager budsjett. Den ansatte derimot merker ingenting av AGA.
I eksemplene her har vi lagt til grunn veldig enkle oppsett med kun fastlønn. I praksis er det viktig at du legger til alle ytelser den ansatte mottar, f.eks. fri telefon, fri bil - og trekk som f.eks. kantinetrekk for gratis lunsj på jobben. Vi hjelper deg med å regne ut forskuddstrekk og AGA for disse ytelsene.
Enkelt, rimelig og bekymringsfritt regnskap for små bedrifter.
For kun 99,-/måned kan du fakturere dine kunder, holde regnskapet under kontroll, og rapportere det staten skal ha.
Prøv gratis i 30 dagerRelaterte artikler